Szerbiában a napokban nagyon sok általános iskola kapott e-mailben arról értesítést, hogy bombát helyeztek el az oktatási intézményben - írja a Szabad Magyar Szó a több hullámban érkező fenyegetésekről beszámolva. Az intézményekben az átvizsgálás ideje alatt szünetelt az oktatás.

Az egyik levél Bosszú címmel NIGHTMARE NIGHTMARE (rémálom) címről érkezett, és a következő szerb nyelven írt szöveg áll benne: „Utáljuk az emberi társadalmat és utálunk a tagja lenn! Utáljuk az emberi élet értelmetlenségét! Pont ezt az életet utáljuk! Csak egy módot látunk arra, hogy ezt igazoljuk: minél több emberi részecskét kell megsemmisíteni.

Ez az egyetlen helyes és értékes dolog, amit közülünk mindenki meg tud tenni az életében, az egyetlen módja annak, hogy igazoljuk magunkat, és hogy a világ egy jobb hely legyen. Az ember megmaradásának és öntökéletesítésének útja téves, zsákutcába vezet, minden más élő dolog megsemmisítését jelenti.

Épp itt az ideje, hogy felfogják a saját jelentésüket és azt, hogy hol a helyük ebben a világban! Értsék meg, hogy maguk itt a felesleges többség, genetikai hulladékok, amelynek nem is kellene léteznie, szemét, amely egy evolúciós hiba eredményeként véletlenül jött lét, szemét, amelyet meg kell semmisíteni".