Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kutatóintézet csütörtökön kiadott jelentése szerint a tíz makrogazdasági mutatót összegző indikátor (Leading Economic Index/LEI) értéke 0,4 százalékkal, 115,9 pontra csökkent. Elemzők 0,3 százalékos romlásra számítottak, miután augusztusban nem változott a mutató.

 

 

A LEI 100 pontos értéke a 2016-os helyzetet tükrözi. A LEI index kiszámításánál figyelembe veszik többek között a részvényárfolyamok alakulását, a fogyasztói bizalom várható változásait, a feldolgozóipar, illetve a szolgáltató szektor teljesítményét és a tapasztalatok szerint nagy pontossággal jelzi előre a gazdasági ciklusok alakulását.

A LEI-értéke szeptemberben ismét visszaesett, és az elmúlt hónapokban folyamatosan lefelé mutató pályája azt jelzi, hogy az év vége előtt egyre valószínűbb a recesszió - mondta Ataman Ozyildirim, a Conference Board gazdasági igazgatója.

A magas infláció, a munkaerőpiaci bővülés lassulása, az emelkedő kamatok és a szigorúbb hitelfeltételek alapján a Conference Board azzal számol, hogy idén 1,5 százalékos reál GDP-növekedés lesz és hogy a jövő év első felében tovább lassul a bővülés az USA-ban.