Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon is hasonló a tendencia: csupán a polgárok 12 százaléka elégedett a gazdasággal, miközben 53 százalék tartja boldognak magát. Ezzel az eredménnyel az ország a 24 országot felölelő boldogságrangsor utolsó helyére szorult - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából, amelynek keretében 2013 végén készített 24 országban 18 ezer embert kérdeztek meg.

Eszerint a leginkább az indonézek élvezik az életüket (92 százalék), akiket a kanadaiak (86 százalék), a svédek (85 százalék) valamint az indiaiak, az amerikaiak és az ausztrálok következnek (84-84 százalék). A közép-európai régió országai közül a lengyelek 73 százalékot értek el. A rangsor alsó részében találhatóak az oroszok és a spanyolok (59, illetve 58 százalék).

A lista utolsó helyén a magyarok szerepelnek: a hazai lakosság 53 százaléka éli derűsen a hétköznapokat. A társadalmi státusz két fontos összetevője, az iskolai végzettség és a jövedelmi helyzet nagymértékben befolyásolja az emberek érzéseit - világszerte . Hazánkban az alapfokú végzettségűek 38, az érettségizettek 56, a diplomások 64 százalékának alapvetően pozitív érzelmei vannak a mindennapok során. A szerény anyagi körülmények között élőknek 48, az átlagos jövedelmi helyzetben lévőknek 56 százaléka élvezi az életét, a jómódúak körében arányuk kimagasló, 77 százalék. További sajátosság, hogy a magyar fiatalok kétharmada, a középkorúak fele, az idősek négytizede tekinti magát boldog embernek.