Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az amerikai vállalatok csökkentették készleteiket az elmúlt két hónap bővítése után, ugyanakkor az erős eladási adatoknak köszönhetően a kulcsfontosságú készlet-eladások aránya a válság előtti átlag szintre süllyedt - közölte a MarketWatch a tengerentúli kereskedelmi minisztérium jelentésére hivatkozva pénteken.

A vállalati készletek 0,2 százalékkal csökkentek decemberben, miután októberben és novemberben már emelkedést tapasztaltak, amely egy több mint egy éves csökkenési periódusnak vetett véget. A Bloomberg elemzői 0,2 százalékos növekedést vártak.

Ugyanakkor az eladások a szezonálisan kiigazított, ugyanakkor az inflációt nem figyelembevevő adatok szerint 0,9 százalékkal nőttek decemberben. A forgalom 4,7 százalékos emelkedést mutat a 2008 decemberi adatokhoz képest.

Így a készletek és az eladások arány 1,26-ra csökkent decemberben a novemberi 1,27-ről. Ez a legalacsonyabb szint a recesszió kezdete, 2007 vége óta. A tavalyi év elején a készlet-eladások aránya 1,46-ra emelkedett, mivel a cégek nem igazodtak elég gyorsan az eladások visszaeséséhez.

Az autókereskedők 0,5 százalékkal csökkentették készleteiket, mivel az eladásaik csak 0,1 százalékkal nőttek. A készlet-eladási arány az iparágban 1,88-ra csökkent a novemberi 1,89-ről, pedig egy évvel ezelőtt 2,62-re is fölment. A relatíve alacsony arányszám jó hír az autógyártóknak, tervezik is a gyártás bővítését.