Az elemzői várakozásokkal összhangban januárban 0,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban az egy évvel korábbihoz képest, 0,2 százalékponttal haladja meg a decemberi 0,3 százalékos éves szintű növekedést.

Januárban decemberhez képest - ugyancsak az elemzői várakozásokkal összhangban - 0,8 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Decemberben 0,1 százalékos volt a havi szintű árcsökkenés.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) januárban 0,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,9 százalékos csökkenést mértek.

Decemberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 0,2 százalékkal emelkedett, havi szinten pedig stagnált. Januárban is az energiaárak csökkenése húzta lefelé az inflációt. Az energiaárak 5,8 százalékkal estek, azaz a csökkenés lassult a decemberi 6,5 és a novemberi 7,5 százalékos mérséklődés után. Az élelmiszerárak éves szinten 0,9 százalékkal emelkedtek, a szolgáltatások pedig 1,2 százalékkal drágultak.