Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Finnország "több tízmillió" eurót fog adományozni az elkobzott Bitcoin eladásából származó bevételből Ukrajnának - jelentette be az ország pénzügyminisztere.

Mint arról az Euronews beszámolt Finnország jelenleg 1 981 Bitcoin birtokában van, a digitális, decentralizált fizetőeszközzel így jelenlegi árfolyamon közel 75 millió eurót értékről lehet beszélni. Ezeket a vámhatóságok foglaltak le.

"A kormány több tízmilliót adományoz Ukrajna megsegítésére a finn vámhatóságok által elkobzott Bitcoinok eladásából származó bevételnek köszönhetően" - tweetelte Annika Saarikko finn pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a döntés "helyes és helyénvaló".

Csütörtöki közleményében a finn vámhatóság közölte, hogy a Bitcoin-értékesítés lebonyolítására a Coinmotion és a Tesseract finnországi székhelyű digitális eszközértékesítő cégeket választotta ki.
Bár Saarikko nem részletezte az adományozandó összeget, a Helsingin Sanomat című finn lapnak nyilatkozó források - amely elsőként számolt be a tervezett adományról - azt mondták a lapnak, hogy "jelentős részt" Ukrajnának küldenék segélyként.

Ukrajna már több tízmillió euró értékű adományt kapott kriptovalutában a február végén kezdődött orosz inváziót követően.