A kelet-ukrajnai csaplinei vasútállomás volt az orosz hadsereg legújabb célpontja: legalább 15-en meghaltak, és mintegy ötvenen megsebesültek - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

"A mentők dolgoznak, de sajnos a halottak száma növekedhet. Így élünk minden nap. Oroszország így készült az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére" - idézte Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda hírportál. Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere közösségi oldalán osztott meg képeket a pusztításról.

A kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye - ahol a bombázott vasútállomás is található - a harcok gócpontjává vált az utóbbi időben. Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegramon azt írta, hogy a megyében a szinelnikovei járást érő orosz rakétatámadásban életét vesztette egy 11 éves fiú.

A megye kormányzója, Valentin Reznyicsenko korábban szintén a Telegramon már írta, hogy az orosz erők szerdára virradó éjjel is a régió több térségét lőtték: a megyeszékhely, Dnyipro környékét H-22-es rakétákkal, Nyikopol és Krivij Rih térségét pedig Grad ás Uragan típusú sorozatvetőkkel. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint Ukrajna területén folytatódnak a légi és rakétacsapások katonai és polgári célpontokra egyaránt.

Szerdán, Ukrajna függetlenné válásának évfordulóján - a Krím-félsziget kivételével - gyakorlatilag az egész ország területén megszólaltak a légiriadók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport