Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utolsó dolog, amit az ember várna egy kiégett, romos épületben, amelyben még érezni a füstszagot és nem biztos, hogy nem maradt hátra olyan lőszer vagy akna, ami felrobbanhat, a hangos techno zene – kezdi helyszíni riportját a BBC az ukrajnai Jáhidne városából, ahol egy ilyen épületben a zene keltette „révületben” fiatalok serényen végzik a romeltakarítás nehéz munkáját. A háttérben hallani a lapátok zaját, amivel a törmeléket gyűjtik össze.

Az orosz rakéták nem nagyon válogattak az ukrajnai települések között, amelyik a hatótávolságukba került, az nem sok jóra számíthatott. Az eredmény nagyok sok rom lett, aminek eltakarításában részt vesznek a „Helyreállítjuk Együtt” szervezet fiatal önkéntesei is. DJ-ket hívnak meg, hogy techno ritmust adjanak a munkájuknak, és bevonják a frissen felszabadított települések lakóit is a sajátos „révületükbe”.

Több száz önkéntes

Újjáépítünk – mondja a 22 éves Darka Harnyk, a 200 önkéntes egyike, aki részt vesz a szétlőtt kultúrház romjainak eltakarításában a megmaradt falak között. A háború előtt nagy bulizós volt, sokszor péntek estétől hétfő reggelig lazult. A DJ-k zenéjére végzett romeltakarítást nagyon jó ötletnek tartja: úgy érzi, egyszerre tartanak technopartikat és segítenek a világon és Ukrajnán.

A Helyreállítjuk Együtt hét alapítójának egyike, a 26 éves Tatjana Burjanova azt mondja, miután fesztiválokra, koncertekre nem járhatnak, úgy érezték, összekapcsolják a szórakozást és a rendcsinálást. A zene energiát ad és csábítja az önkénteseket. Eddig hét faluban önkénteskedtek, a közelgő télre úgy készülnek, hogy a leginkább rászorulóknak még inkább szükségük lesz a segítségükre.