Tájékoztattam Zelenszkij elnököt, hogy az Egyesült Államok további egymilliárd dollár katonai segítséget nyújt Ukrajnának, beleértve további tüzérségi és partvédelmi fegyvereket, valamint tüzérségi lőszert és fejlett rakétarendszereket, amelyekre az ukránoknak szükségük van a donbászi védelmi műveletek támogatásához - idézte Bident a Fehér Ház közleménye, amely azonban részletesen nem tért ki arra, milyen típusú fegyvereket készül szállítani az Egyesült Államok Ukrajnának.  

Biden ukrán partnerét arról is tájékoztatta, hogy az Egyesült Államok további 225 millió dollár humanitárius segítséget nyújt az Ukrajnában élő emberek megsegítésére, egyebek mellett biztonságos ivóvíz, alapvető egészségügyi ellátás, élelmiszersegélyek, lakhatás, pénzügyi segélyek és egyéb, a családoknak nyújtandó támogatások finanszírozására - írja az MTI.

Az ukrán nép bátorsága, szívóssága és elszántsága továbbra is inspirálja a világot. Az Egyesült Államok pedig szövetségeseivel és partnereivel együtt nem fog megingani a szabadságáért küzdő ukrán nép iránti elkötelezettségében - összegezte az amerikai elnök.