Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"2016-ban Kijevben voltam a két ország közötti eredeti szabadkereskedelmi megállapodás aláírása alkalmából. Ma pedig, a Kanada és Ukrajna közötti diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulóján tovább mélyítjük gazdasági partnerségünket egy olyan időszakban, amikor támogatásunk kritikus jelentőségű" - mondta január 27-én Ottawában Chrystia Freeland, Kanada miniszterelnök-helyettese és pénzügyminisztere az Ukrinform tudósítása szerint.

Az egyezség alkalmából Mary Ng, Kanada nemzetközi kereskedelemért, exportösztönzésért, kisvállalkozásokért és gazdaságfejlesztésért felelős minisztere találkozott Julija Szvijrijdenkóval, Ukrajna első miniszterelnök-helyettesével és gazdasági miniszterével, és a felek "elkötelezték magukat a kétoldalú kapcsolatok további erősítése mellett a kereskedelem területén". "A miniszterek bejelentették, hogy Kanada és Ukrajna folytatja a Kanada-Ukrajna szabadkereskedelmi megállapodás (CUFTA) korszerűsítéséről szóló tárgyalásokat, a korszerűsítési tárgyalások első fordulójára a lehető leghamarabb sor kerül" - áll a közleményben.

A korszerűsített kereskedelmi megállapodás "mindkét ország munkavállalói, vállalkozásai és fogyasztói számára további előnyöket jelent. A CUFTA korszerűsítése hozzájárul Ukrajna stabilitásához és széles körű gazdasági fejlődéséhez is.

A Kanada és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi megállapodás 2017. augusztus 1-jén lépett hatályba, és lehetővé tette a legtöbb árucikkre vonatkozó importvámok kölcsönös eltörlését vagy csökkentését. Megállapodtak arról, hogy a megállapodást tovább bővítik a szolgáltatásokra és a beruházásokra.

Egy friss felmérés szerint a kanadaiak többsége fontosnak tartja a jó kapcsolatokat Ukrajnával, a lakosság legnagyobb része mindent meg kell tennie a Nyugatnak, hogy megvédje az ország szuverenitását.