Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 9176 esettel 894 215-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 156 áldozattal 15 154-re Ukrajnában. Eddig 501 564-en gyógyultak meg, közülük előző nap mintegy 7,5 ezren, az aktív betegek száma viszont most csaknem másfél ezerrel 377 497-re nőtt. A megelőző napon még csökkent az aktív beteg száma.

A legtöbb új beteget, 1125-öt az elmúlt napon ismét a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 91 ezret, az elhunytaké pedig tízzel 1584-re emelkedett.

Előző nap is nagyon sok, 2969 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tévéműsorban megerősítette, hogy a mostaninál szigorúbb karanténszabályokat a kormány január 8. és 24. között léptet életbe. Szavai szerint a december az üzleti élet számára fontos időszak, emellett egyelőre az egészségügyi rendszer is bírja még a terhelést.

Január 1. és 6. között pedig az újév és az ortodox karácsony miatt amúgy is kevesen dolgoznak, az emberek java része családi körben ünnepel. Várhatóan január 8. és 24. között szünetelni fog az oktatás az iskolákban, továbbá a kávézók, bárok, éttermek ismét csak elvitelre dolgozhatnak. Ezen felül csak az élelmiszereket, gyógyszereket illat- és háztartási szereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva.