Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) felhívta az orosz országos tömegtájékoztatási eszközök figyelmét, hogy az ukrajnai különleges hadművelettel összefüggésben tartózkodjanak bizonyos szavak használatától és csakis hiteles forrásokból közöljenek információkat - írja az MTI nyomán az Infostart.

A Roszkomnadzor szerint a médiumok ne használjanak olyan szavakat, mint "támadás", "behatolás", vagy "hadüzenet", és ne adjanak ki "hiteles közlésnek tűnő, de a valóságnak nem megfelelő anyagokat" ukrán városok lövetéséről és békés ukrán lakosok haláláról az orosz hadsereg akcióinak következtében.

A tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet az orosz főügyészségre hivatkozott, amely a nem hiteles információkhoz történő hozzáférés korlátozására szólított fel.

"Aláhúzzuk, hogy csakis a hivatalos orosz források rendelkeznek aktuális és megbízható információkkal" - olvasható a médiafelügyelet közleményében.

A kommünikében a felügyelet megnevezett néhány médiumot is: köztük van a Nobel-békedíjas Dmitrij Muratov által irányított, Kreml-kritikus Novaja Gazeta című újság, a Dozsgy internetes hírportál és az Eho Moszkvi rádióadó is. Ezek, a felügyeleti hatóság szerint, hamis információkat közölnek.

A Roszkomnadzor felhívta az érintett tömegtájékoztatási eszközök figyelmét arra is, hogy vizsgálatot indít a hamis hírekkel kapcsolatban, és a vétkesek 5 millió rubelig terjedő pénzbírságot kaphatnak, vagy korlátozzák a tevékenységüket is.

Az orosz szabályozásról hírt adó AFP francia hírügynökség szerint az ukrajnai orosz hadműveletről szóló sajtóanyagokban kerülendők az "offenzíva" és az "invázió" szavak is.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.