A jelenlegi adatok szerint 39 halottja és 87 sebesültje van a kramatorszki rakétatámadásnak, köztük gyerekek. A város polgármestere, Pavlo Kyrylenko szerint a vasútállomásnál összegyűlt 4000 fős tömeg többsége idősekből, nőkből és gyerekekből állt, derül ki a Guardian tudósításából.

A délelőtt fél 11 körül történt támadás után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már a finn parlamentben elhangzott videóbeszédében elmondta, hogy a kramatorszki vasútnál egy ukrán katona sem volt jelen, az oroszok egyértelműen a civileket célozták. Egy korábban kiadott nyilatkozata szerint:

Erő és bátorság híján, ahelyett hogy a csatatéren szálljanak szembe velünk, [az oroszok] cinikus módon a lakosságot pusztítják. Ez egy olyan gonoszság, amelynek nincsenek határai, és ha nem büntetjük meg, akkor soha nem fog véget érni.

Az Euronews által közölt helyszíni felvételeken letakart testek és a pusztítás nyomai egyaránt láthatók. Egyes jelentések szerint több sebesült a végtagjait vesztette, és egyszerre 30-40 sebész is dolgozik a sebesültek megmentéséért, de a kramatorszki kórházak nem voltak felkészülve ennyi sérültre.

A támadásban használt Tocska rakéták eredetét azonban erősen vitatja az orosz fél. A 40 éves szovjet rakétarendszert jelenleg is használja az ukrán haderő, és azt állítják hogy az orosz haderő már teljesen kivonta őket a forgalomból.

Arról nem mondtak semmit, hogy az általuk elismert "népköztársaságok" Vlagyimir Putyin orosz elnök által felfegyverzett csapatai milyen eszközökhöz férnek hozzá. A egyik rakéta oldalán az volt olvasható, hogy "Gyermekeinkért", ami egy visszatérő hivatkozási pont a szakadárok számára.

A France24-nek adott interjújában Olekszij Riabcsin, az ukrán kormány egyik tanácsadója arról beszélt, hogy a város számított egy nagyobb támadásra, emiatt a helyi önkormányzat evakuációt javasolt a városban tartózkodó civileknek. Kramatorszk a mérnökök városa, és a civil vasútállomást egyáltalán nem használták fegyverek szállítására. A Tocska-U rakétákról a tanácsadó elmondta, hogy az oroszoknak ugyanúgy vannak, mint az ukránoknak, és nem ez az első alkalom, hogy a putyini propaganda a mindkét fél számára rendelkezésre álló fegyverekre mutogat.