A döntést az európai labdarúgás irányító testületének pénteki rendkívüli ülésén hozzák meg – írja a BBC.

A globális labdarúgó-világszervezet, a Fifa csütörtökön ül össze, mivel Oroszország és Ukrajna is részt vesz a márciusi világbajnokság rájátszásában.

Oroszország március 24-én Lengyelországgal játszik, míg Skócia ugyanezen a napon Ukrajnát fogadja.
Az ukrán labdarúgó-bajnokság a téli szünet után ezen a hétvégén folytatódott volna, de ez továbbra is szünetel. A 23 fős ukrán válogatottból tizenöten játszanak hazájukban.

Svédország szintén ott van a rájátszásban, és Oroszországgal találkozna a novemberben, Katarban kezdődő világbajnoki döntőbe jutásért, ha mindketten megnyerik az elődöntőt. Karl-Erik Nilsson, a Svéd Labdarúgó Szövetség elnöke a Reutersnek azt mondta, hogy egy oroszországi mérkőzés jelenleg "szinte elképzelhetetlen".

A Bajnokok Ligája döntőjét május 28-án játszották volna a szentpétervári Gazprom Arénában, de az Uefa szerint az Oroszország és Ukrajna közötti helyzet eszkalálódása lehetetlenné tenné a mérkőzés megrendezését.

Az éjszakai fejlemények ezt biztossá tették, és Aleksander Ceferin Uefa-elnök péntekre rendkívüli végrehajtó bizottsági ülést hívott össze, amelyen megerősítik a döntést.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.