Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd délután adott ki közleményt a TASZSZ orosz állami hírügynökség a figyelmeztetésről. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg precíziós rakétatámadásra készül több Kijev városán belül található célpont ellen. A közleményében az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) épületét és a 72-es számú Információs és Pszichológiai művelet központját (PSO) nevezték meg konkrétan.

Felszólítjuk az ukrán nacionalisták által az Oroszország elleni provokációkba bevont ukrán állampolgárokat, valamint az átjátszóállomások közelében élő kijevi lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat.

A bejelentés előtt nem sokkal az orosz védelmi minisztérium vezetője beszélt arról a 444.hu cikke szerint, hogy addig nem állnak le a "különleges hadművelet" folytatásával, amíg el nem érik céljaik. A háború indításának hajnalán, ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyeck-medence lakosságának "megvédésében", Ukrajna demilitarizációjában és "nácitlanításában" jelölte ki.

Az orosz és ukrán küldöttség hétfőn tárgyalt Fehéroroszország határán, de az 5-6 órás egyeztetésen nem értek el érdemi eredményt, csak abban maradtak, hogy folytatják a megbeszélést. Kijev felé vasárnap óta halad egy harckocsikból álló 65 kilométeres orosz konvoj, akik az amerikaik szerint az ukrán főváros bekerítésére készülnek.

"Pszichológiai támadásra" figyelmeztet az ukrán miniszter

Miközben Oroszország támadásokra figyelmeztet Kijevben, Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter Oroszország lehetséges "pszichológiai támadására" figyelmeztetett a Facebookon - írja a BBC. Az ukrán miniszter szerint először a kommunikációs csatornákat zavarhatják meg, majd "álhírek tömeges terjesztésére kerül sor arról, hogy az ukrán katonai-politikai vezetés beleegyezik a kapitulációba". "Az álhírek alátámasztására fényképeket fognak közzétenni aláírt dokumentumokról és egy hamis videót. Ez egy hazugság" - figyelmeztetett Olekszij Reznyikov.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.