Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ukrán posta által frissen kiadott bélyegen egy ukrán katona látható, aki középső ujját mutatja, de a különleges bélyegzőn az orosz haditengerészet által elfoglalt fekete-tengeri Kígyó-sziget körvonalai ás az "orosz hadihajó, húzz a picsába!" kezdetű mondat is szerepel.

A bélyeg az ukrán posta online boltjában kapható, de az oldal pénteken túlterhelt volt, miután a Moszkva orosz hadihajó elsüllyedt.

A motívum és a mondat egy, a háború első napjaiban rögzített rádióüzenetre utal. Moszkva akkoriban arra kérte a Kígyó-szigeti helyőrséget, hogy tegye le a fegyvert. Erre az ukrán tengerészgyalogos Roman Hribov azt válaszolta: "Orosz hadihajó, húzzon a p....a!". A 32 éves férfi ekkor vált hőssé. A szlogen azóta országszerte plakátokon, pólókon és egyéb ajándéktárgyakon is megjelenik- írja a Der Standard.

A bélyegeket két változatban adták ki: az egyiket a belföldi piacra, a másikat pedig külföldre. A bélyegekkel ellátott első speciális borítékokat maga Hribov és a posta vezetője, Igor Smiljanszkij írta alá a kijevi főpostán. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is pózolt a bélyegekkel.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, bár eredetileg halottnak hitték a Kígyó-sziget ukrán védőit, kiderült, hogy valójában orosz fogságba estek, és csak néhány nappal ezelőtt az Ukrajna és Oroszország közötti első fogolycsere keretében engedték el őket.