A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 8416 esettel 909 082-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 233 áldozattal 15 480-ra. Eddig 522 868-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 16 ezren, az aktív betegek száma viszont csaknem nyolcezerrel 370 734-re csökkent. A múlt hétvégén még mindkét napon nőtt az aktív betegek száma.

A legtöbb új beteget, 1559-et az elmúlt napon ismét a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 93 ezret, az elhunytaké pedig 13-mal 1610-re emelkedett.

Előző nap az országban 1479 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A kormány előző napi ülésén néhány újabb korlátozást vezetett be, amelyek december 19-től lépnek életbe. A döntés értelmében egyebek mellett az iskolákban tilos rendezvényeket tartani több osztály, illetve csoport, továbbá meghívottak együttes részvételével. Megtiltották a nyilvános rendezvények szervezését a szórakoztató és a vendéglátó egységekben, utóbbiak 23 órától 7 óráig csak elvitelre szolgálhatnak ki. Tovább korlátozták továbbá a múzeumokban, bemutatótermekben, valamint a vallási rendezvényeken azt, hogy hányan tartózkodhatnak négyzetméterenként egy zárt helyiségben, utóbbiak esetében nyílt téren kötelezővé tették a másfél méteres távolságtartást.

Kedden ismét kisvállalkozók kezdtek tüntetést Kijevben a parlament épülete előtt. Követelik, hogy a kormány a január 8-24. közötti időszakra tervezett karanténszigorításaival semmilyen formában ne korlátozza üzleti tevékenységüket. A kabinet korábbi közlése szerint az említett januári időszakban országosan szigorú korlátozások lépnek életbe. Eszerint szünetelni fog az oktatás az iskolákban, továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd. Ezenfelül csak az élelmiszereket, gyógyszereket, illat- és háztartási szereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.