Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Leálltak a béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között – írja a Hromadske az orosz külügyre és az ukrán elnöki hivatalra hivatkozva.

Az orosz és az ukrán álláspont megegyezik abban, hogy a tárgyalásokat Ukrajna nem kívánta folytatni, Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes szerint azért, mert nem fogadták el az oroszok olvasatát a háborús eseményekkel kapcsolatban. Rudenko hozzátette, Moszkva nem kapott választ a Kijevbe küldött békemegállapodás kéziratára sem.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója kiemelte azt is, hogy a Kreml a béketárgyalásokat propagandaeszköznek használja Oroszországban. Hozzátette, a tárgyalások folytatására csak Volodimir Zelenszkij adhat felhatalmazást, és az is attól függ, sikerült-e a mariupoli Azovsztal acélgyár és Herszon kiürítése - idézi a portál.

A Hromadske emlékeztet: a tárgyalások a két ország között az orosz megszállás kezdete óta zajlanak, ennek fontos állomása volt március 29., amikor Törökországban találkoztak a felek. Az ukrán delegáció ekkor azt az ajánlatot tette, hogy nem csatlakozik a NATO-hoz, amennyiben sikerül megállapodni az ország területi sérthetetlenségében, és ha ezt megsértik, kollektívan léphet fel Ukrajna más országokkal együtt.