A Carrefour francia hipermarket lánc lengyelországi leányvállalata megnöveli azoknak a termékeinek számát, amelyeket az ukrán vásárlóknak szán - írta a Rzeczpospolita. Élelmiszerek, előételek, édességek kerülhetnek az ukrán polcokra. A magyarázat egyszerű: egyre több vendégmunkás érkezik a szomszédos országból a lengyelekhez.

A speciális kínálatban szerepel majd például a gyümölcsös halva és grillázs, azaz a sütött rizsmag, amelyhez kókuszt is tettek, a lvovi kávémagok, a sós előételfalatkák. A vásárlók szívesen veszik ezeket, egyébként nem csupán az ukránok, hanem a lengyelek is. A Carrefour egyébként a francia, olasz, amerikai, mexikói, vagy az ázsiai konyhára jellemző termékeket is kínál, ezeket egészítik ki az ukrán készítményekkel.

Az áruházlánc mellett más vállalatok is új célcsoportot látnak az Ukrajnából érkezőkben. Például a Play hálózat ukránul is reklámoz, a PKO banknak pedig kifejezetten az ukránok számára készült csomagjai vannak. Becslések szerint Lengyelországban jelenleg legálisan kétmillió ukrán tartózkodik, és az év végéig számuk akár hárommillióra is nőhet.

A fotó forrása: Shutterstock