Az MTI szerint az eltalált lakóház a katonai közigazgatás épülete mellett található, amely előtt az emberek forgalmi engedélyért álltak sorban a támadás idején. A helyi szervek azt állították, hogy az ukrán erők rendszeresen lövik a város civil objektumait.

Az orosz megszállás alá került területek több településéről jelentett a helyi közigazgatás szerdán ukrán tüzérségi támadást. Donyecket a nap folyamán több tucatnyi találat érte.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fél vesztesége az elmúlt nap folyamán Kupjanszk irányában több mint negyven katona - köztük egy diverzáns- és felderítő csoport tagjai -, két jármű, Liman irányában több mint 150 halott és sebesült - köztük öt diverzáns- és felderítő csoport tagjai -, egy páncélozott személyszállító, hét páncélozott harcjármű és három kisteherautó, Donyeck környékén több mint száz katona, egy harckocsi, négy páncélozott harcjármű és öt egyéb jármű, a donyecki régió déli részén pedig több mint 180 katona, öt harckocsi, öt gyalogsági harcjármű, három páncélozott harcjármű és 10 egyéb jármű volt.

Az orosz rakéta- és tüzérségi erők 83 tüzérségi egységre, valamint 107 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között két amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es ellentűzradart, öt ukrán tüzérségi lőszerraktárt, egy külföldi "zsoldosegység" rakéta- és tüzérségi lőszerraktárát, egy Uragan sorozatvetőt, három 2C1 Gvozgyika önjáró tarackot és egy D-20-as löveget. Az orosz légierő egy ukrán MiG-29-es és Szu-25-ös repülőgépet, a légvédelem pedig hat drónt lőtt le.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta

  • 357 repülőgépet,
  • 199 helikoptert,
  • 2813 drónt,
  • 399 légvédelmi rakétarendszert,
  • 7408 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet,
  • 968 sorozatvetőt,
  • 3772 tüzérségi löveget és aknavetőt,
  • 7920 speciális katonai járművet veszítettek.

Az adatokat más forrás nem erősítette meg.