Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel kis- és közepes vállalkozók szervezete, az MSP elnöke, Adam Abramowicz arra kérte a lengyel kormányt, hogy április 30. legyen az utolsó nap, amikor még érvényesek a cégekre kirótt járványügyi megszorítások, és tegyék lehetővé, hogy megfelelő egészségügyi előírásokkal visszatérhessenek a rendes működésükhöz - írta a Business Insider Polska. Ha ezt még hamarabb sikerülne megtenni, az a büdzsének csak jót tenne.

A kormány eddig válságkezelési intézkedései 200 milliárd zlotyba kerültek, ami egy négytagú családnak évi 20 ezer zloty (1,6 millió forint) adósságot okoz, így minden további hét a blokádban további milliárdos megterhelés a büdzsének. Abramowicz szerint a cégek felkészültek arra, hogy egészségügyi szempontból biztonságosan tevékenykedjenek, megvásárolták ehhez a szükséges eszközöket. Ha nincs nyitás, akkor a munkaadók, amelyeknek a zárlat miatt 70 százalékkal esett a forgalmuk, kénytelenek lesznek elbocsátani dolgozóikat.

Munkahelyi oltás

A lengyel vállalatok készen állnak arra, hogy kortól és beosztástól függetlenül minden dolgozójukat beoltsák a munkahelyeken - mondta Jaroslaw Gowin miniszterelnök-helyettes. Ez nemcsak a dolgozókra vonatkozik, hanem azokra is, akikkel együttműködnek, az alvállalkozókra, sőt, a szerződött külföldi partnerekre is, akik legálisan dolgoznak Lengyelországban. A kormány arra számít, hogy a munkahelyi oltások május közepén megkezdődnek

Eközben a lengyel sajtó már a nyaralásra is figyel, ennek szellemében hívják fel a olvasók figyelmét, hogy például Máltán idén nyáron bizonyos feltételek mellett fizetnek azoknak, akik ott akarják tölteni szabadságukat. A máltai turisztikai miniszter, Clayton Bartolo szerint a megszorítások többségét június 1-ig eltörlik. Ettől az időtől fogva azoknak a külföldiek, akik legalább három éjszakára foglalnak helyet, hozzájárulást kapnak a költségeikhez. Az ötcsillagos szállókban 200 eurót, a négycsillagosokban 150-et, a háromcsillagosokban 100 eurót.