Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az olasz bankoknak tőkére van szükségük - jelentette be Fabrizio Saccomanni, a Bank of Italy vezérigazgatója, miután a legnagyobb eszközháttérrel rendelkező bank, a UniCredit a pénzügyi válság kezelésére tőkéjének emelésére készül - írta a Bloomberg.

Alessandro Profumo, a pénzintézet vezetője úgy nyilatkozott, "a bank alábecsülte a globális pénzügyi válság hatásait", s bár "van pénz, likvidebb tőkére van szükség."

Az UniCredit hétfőn profitkilátásai módosítására kényszerült, és bejelentette, 6,6 milliárd euró tőkeemelést kíván végrehajtani. Ha a terveket sikerül keresztülvinni, év végére az UniCredit válhat a legtőkeerősebb hitelintézetté Olaszországban.

Az UniCredit papírjai tegnap négy százalékot veszítettek értékükből a milánói tőzsdén, így most darabonként 2,8 eurót érnek. Idén összesen 51 százalékot esett a tőzsde, ez a Bloomberg által számított 43 százalékos európai átlaghoz képest is magas érték.

A központi bankok tegnap a pénzügyi válság további mélyülése, valamint Izland gazdasági összeomlásának árnyékában több mint 480 milliárd dollárt pumpáltak a pénzpiacokba.

Az olasz bankszektor mindezidáig jól tartotta magát, az értékéből a múlt hónapban 30 százalékot veszítő UniCredit az első pénzintézet, mely nyomás alá került.