Donald Trump, az Egyesült Államok előző elnöke jó eséllyel hamarosan bejelentheti, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson – állítja Kurt Bardella, a volt elnök pártja, a republikánusok korábbi vezető tanácsadója a Business Insider tudósítása szerint. Bardella később Trump bírálójává vált és átpártolt a demokratákhoz. Mindannyian tudjuk korábbi tapasztalatainkból, hogy Donald Trump senkivel sem törődik, ezért a mostanában vele szemben újra erősödő bírálatokra reagálva azzal válaszolhat, hogy beindítja extrémhosszú választási kampányát - véli a szakértő.

Ezzel arra utalt, hogy jelenleg zajlanak annak a kongresszusi bizottságnak a nyilvános meghallgatásai, amely a kongresszus épülete ellen 2021. január 6-án indult támadás részleteit vizsgálja, és ezek erősen arra utalnak, hogy Trump felelőssé tehető fosztogatással színezett randalírozásért. A washingtoni elit körében egy ideje keringenek olyan pletykák, amelyek szerint a volt elnök mintegy elővágással megpróbálja saját hasznára fordítani a bizottság tevékenységét, ami ismét a média érdeklődésének középpontjába tolta őt.

A republikánusok is idegeskednek

Ugyanakkor ezzel valójában egy több frontos politikai háborút indítana el, ugyanis nem csupán a demokratákat hozná abba a helyzetbe, hogy valamit reagáljanak – miközben elnökük a gazdasági problémák miatt népszerűtlen –, hanem a republikánus pártban is beindítaná a vészcsengőket. A helyzet ugyanis az, hogy sokan szívesen megszabadulnának tőle, ám párton belüli népszerűsége és széles politikai rajongótábora miatt nem mernek és nem tudnak szembe fordulni vele. Nekik jól jönne, ha Trumpot a január 6-ai sajnálatos eseményekkel foglalkozó bizottság megállapításai szorítanák ki a közéletből.

Trump környezetéből azt kommunikálják, hogy a volt elnök nem döntött elnökválasztási indulásáról, mint ahogy arról sem, hogy ha indul, akkor azt mikor jelenti be. Maga Donald Trump a hatalomból való 2021-es távozása óta többször tett megjegyzéseket, amelyek újabb indulására célzott. Egyebek mellett egy idén januárban készült videón az USA 45. és 47. elnökének nevezte magát.