A legfontosabb üzenet az volt, hogy Mueller szerint Donald Trump amerikai elnök ellen - mandátuma lejárta után - vádat emelhetnek - olvasható a portálon.

Mueller szerint az oroszok átfogó és szisztematikus módon avatkoztak bele a 2016-os amerikai elnökválasztásba, ám arra nem volt elég bizonyíték, hogy azt állítsa, az oroszok által favorizált Trump bűnös módon összejátszott volna Moszkvával. Mueller szerint nem teljesen világos, hogy Trump megpróbálta-e megakadályozni az igazság kiderítését, ám ennek ellenére vádat lehet Trump ellen emelni ha elhagyja a Fehér Házat.

Mueller azt is hangsúlyozta, hogy a 22 hónapig tartó vizsgálat során függetlenül és tisztességesen vizsgálták az orosz beavatkozás kérdéseit. "Pályafutásom során sok jelét láttam annak, hogy támadások érik demokráciánkat. Az orosz kormány beavatkozási kísérletei a legkomolyabb támadások egyikének tekinthetőek" - mondta.

Donald Trump a Twitteren üzent Muellernek, azt állította, hogy a demokraták törvénytelen eszközökkel fabrikáltak ellene valótlan vádat, s amikor megpróbált harcolni az igazságtalanság ellen, még őt vádolták meg az igazság kiderítésének az akadályozásával. Trump ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte az eljárást, s közölte, Mueller az egész eljárás során elfogult volt vele szemben.