A Lincoln College nevű felsőoktatási intézmény túlélt két világháborút, a spanyolnáthát, az 1929-es és a 2008-as válságot, de még azt is, hogy 1912-ben a kampusz kigyulladt, most azonban arról értesítették az Illinois-i Felsőoktatási Minisztériumot és a Felsőoktatási Bizottságot, hogy bezárnak és a tavaszi félév vége után nem oktatnak tovább.

A honlapjukon azt írják, hogy 2019 őszén rekord számú diák iratkozott be hozzájuk, de aztán jött a járvány, a diákok nagy része halasztott, nem tudtak sporteseményeket tartani, adományokat gyűjteni.

2021 decemberében kibertámadás áldozatai lettek, ez megakasztotta a felvételit és minden olyan rendszerük működésképtelenné vált, amely ahhoz kellett volna, hogy diákokat toborozzanak, vagy akár adományokat gyűjtsenek.

Bár személyes adatok nem kerültek ki, mikor a rendszert 2022 márciusára helyreállították, már nem tudták pótolni azt a beiskolázási hiányt, amely a fennmaradásukhoz kellett volna.

A vezetőség mindent megtett, hogy konszolidálja az intézmény pénzügyi helyzetét, eszközöket adtak el, elbocsátottak embereket, a lehetőségeikhez mérten adományokat is próbáltak gyűjteni, de a hosszú távú fennmaradáshoz ez nem volt elég.

A Bleeping Computer szerint a Lincoln College csak egy a több mint 1000 másik iskola közül, amelyet tavaly zsarolóvírus támadás ért. Tavaly előtt ez a szám 1681 volt.