Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken azt közölte, hogy a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 312 ezerrel emelkedett decemberben, miközben elemzők szerényebb, 177 ezres bővülésre számítottak.

A foglalkoztatottak számának novemberi növekedését a minisztérium a felülvizsgálat után 155 ezerről 176 ezerre módosította.

A munkanélküliségi ráta 3,9 százalékra nőtt decemberben a novemberi 3,7 százalékról, ami 49 éve a legalacsonyabb volt.

A szakértők a novemberivel azonos, 3,7 százalékos decemberi munkanélküliségi rátára számítottak.

A munkaképes korú népességben a gazdaságilag aktív szereplők aránya decemberben 63,1 százalékra nőtt a novemberi 62,9 százalékról.

Az Egyesült Államokban már hosszabb ideje arra panaszkodnak a munkaadók, hogy nehéz jól képzett munkaerőt találni. A decemberi adatok azt jelzik, hogy a helyzet súlyossága miatt a vállalatok a bérek jelentősebb növelésére kényszerültek.

Az átlagos órabérek novemberhez képest 0,4 százalékkal nőttek. Elemzők 0,3 százalékos emelkedésre számítottak decemberre a novemberi 0,2 százalékos növekedés után.

Éves összevetésben 3,2 százalékkal emelkedtek az órabérek. Elemzők 3 százalékra számítottak a novemberi 3,1 százalék után.

Az átlagos heti munkaidő az előző havi 34,4 óráról 34,5 órára emelkedett decemberben, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.