Az elemzők átlagosan 0,6 százalékos márciusi kiskereskedelmi forgalomnövekedést vártak a februári 0,8 százalékos bővülés után.

Az Egyesült Államokban az autóeladások nélküli kiskereskedelmi forgalom 1,1 százalékkal emelkedett márciusban a februári szerényebb, 0,6 százalékos növekedést követően. Az autó- és üzemanyageladások nélkül számítva a kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal nőtt márciusban februárral összevetve, amikor 0,1 százalékos csökkenést jegyeztek fel - írta az MTI.

A ruházati cikkek értékesítése 2,6 százalékkal, a sport- és hobbicikkek, illetve könyvek értékesítése 3,3 százalékkal nőtt. Az autókereskedők eladásai ugyanakkor 1,9 százalékkal csökkentek februárhoz képest.

Éves alapon a kiskereskedelmi forgalom 6,9 százalékkal nőtt márciusban, ami lassulás a februári 18,2 százalékos bővüléshez képest.

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás generálja a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadát, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez.