Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt héten 364 ezren, 15 hónapja a legkevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért, kevesebben a várt 390 ezernél és kevesebben az előző heti 415 ezernél.

A kérelmek száma a koronavírus-válság óta a második alkalommal tért vissza 400 ezer alá, az előző ilyen eset három héttel ezelőtt volt, akkor 375 ezer volt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma.

A legnagyobb számban, 6,867 millióan a koronavírus-járvány megfékezésre életbe léptetett korlátozások kezdetén, tavaly április első hetében folyamodtak munkanélküli segélyért az első alkalommal. Azt követően a kérelmek száma csökkenésnek indult, az elkövetkező hetekben 6,615 és 5,237, majd 4,442 millióan folyamodtak munkanélküli segélyért hetente. Egymillió alá tavaly augusztus első hetében csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma. 500 ezer alá pedig az idén májusban.

A segélykérelmek száma az elkövetkező hetekben tovább fog csökkenni a várakozások szerint, azzal párhuzamosan, ahogy a tagállamokban fokozatosan kivezetik a koronavírus-válság miatt juttatott pótlólagos támogatásokat, amelyek a munkaerőpiaci tapasztalatok alapján nehezítik a gazdasági teljesítmény növekedésével párhuzamosan emelkedő munkaerőkereslet kielégítését - olvasható a jelentésben.