Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint kétmillió orosz nem utazhat el a majálisozni külföldre, mert adósságot halmozott fel - adta hírül a lengyel Rzeczpospolita. A tilalom azokra vonatkozik, akiket bírósági ítélet kötelez tartozásuk megfizetésére. Ha ezt április végéig nem teszik meg, akkor a májusban kénytelenek lesznek Oroszországban maradni - informálta a sajtót Olga Pomigalova, a Szövetségi Bírósági Hivatal vezetőhelyettese.

Az orosz bíróságok csak az idei év első három hónapjában 1,2 millió döntést hoztak az adósok külföldre utazásának ideiglenes megtiltásáról, ami 26 százalékkal több a tavalyinál. E döntéseknek köszönhetően sikerült 12,7 milliárd rubel (53 milliárd forint) ki nem fizetett kötelezettséget behajtani - mondta a vezetőhelyettes.

Az oroszok idén sokkal gyorsabban adósodnak el, mint 2017-ben. A bankok az év kezdete óta egyharmaddal több hitelt adtak természetes személyeknek, mint az elmúlt év azonos időszakában. Összességében az oroszoknak 12,5 ezer milliárd rubel tartozásuk van, a 40 millió adós nem törlesztett hitele az orosz bankok portfóliójának nyolc százalékát teszi ki.

A fotó forrása: Pixabay.