Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A négy évvel ezelőtti magyarországi választáshoz képest 15-20 százalékkal több levélszavazatot adtak le székelyföldiek – jelentette ki Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke a Transtelex megkeresésére.

A lap háromszéki forrása szerint az RMDSZ nem is bízta a véletlenre a begyűjtést: már a választási regisztrációs időszakban elővették a szavazópolgárok listáját és körbetelefonáltak, hogy megkérdezzék, változtak-e az adataik és regisztráltak-e a választásra, március 9-e után pedig a település-felelősök és munkacsoportok segítették a helyes kitöltést, illetve a levélcsomagok begyűjtését. A levélszavazatok hatékony összegyűjtését pedig egyes egyházi vezetők is segítették, akik kihirdették, hogy az RMDSZ helyi szinten hol gyűjti össze a szavazatokat.

Gyerő József Kovászna polgármestere nem tud olyan esetről a városban, amikor valakihez nem érkezett meg levélszavazat és pótolnia kellett. Ők 1343 levélszavazatot gyűjtöttek. A polgármester szerint a városban is tapasztalt magas érdeklődés a magyarországi választás iránt azért is volt, mert az elmúlt négy év során nagyon sokan igényelték a magyar állampolgárságot.

Választási percről-percre tudósításunkat itt találja!