Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áprilisban a várt 57,6 pont helyett magasabb, 58,1 pont lett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) Németországban, de kisebb az előző havi 58,2 pontnál - írta az MTI.

A német feldolgozóipari BMI tavaly júliusa óta a legalacsonyabb lett áprilisban. Az új megrendelések áprilisban már a negyedik egymást követő hónapban csökkentek és 2016 novembere óta a legalacsonyabb szintet érték el. Az exportmegrendelések 16 hónapja a legkisebb mértékben emelkedtek áprilisban. A munkahelyteremtés üteme nyolc havi mélypontot ért el. Az üzleti hangulat javult valamelyest a márciusban elért 18 havi mélypontról.

A szolgáltatóipari BMI viszont emelkedett az előző havihoz képest áprilisban, 54,1 pont lett 53,9 pont után. A piac változatlan értéket, 53,9 pontot várt áprilisra.

A szolgáltatóiparban elsősorban a foglalkoztatás növekedésére vezethető vissza az index emelkedése. Az ágazat szereplőinek a várakozásai a jövőbeni kilátásokkal kapcsolatban azonban romlottak valamelyest.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összesítésével képzett kompozit BMI áprilisra 55,3 pontra emelkedett a márciusi 55,1 pontról, ami nyolc havi mélypont volt. A piac csökkenést, 54,8 pontot várt áprilisra.

Az összesített adatok szerint a munkahelyteremtés három hónapja a legnagyobb mértékű volt áprilisban, a megrendelések csökkenésével párhuzamosan azonban a gazdasági szereplők várakozásai is romlottak az év hátra lévő részére vonatkozóan.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Képünk forrása: Pixabay