Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A telekonferencia után újságírók is kérdezhettek az elnöktől, aki egyikük kérdésére válaszolva szögezte le, hogy ha az elektorok Biden mellett döntenek, akkor természetesen elhagyja a Fehér Házat. "Ön is tudja, hogy így fogok tenni" - mondta az újságírónak.

Mivel több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, "még sok minden fog történni január 20-áig", azaz az elnöki beiktatás napjáig - fogalmazott az elnök.

Arra a kérdésre, hogy 2024-ben indul-e az elnökválasztáson, Trump azt válaszolta, egyelőre nem kíván erről beszélni".

Az elnök elmondta: szombaton Georgiába indul kampányolni, ahol január 5-én két szenátusi pótválasztást tartanak, mert a két republikánus és a két demokrata párti jelölt között túl kicsi volt a különbség a november 3-i választásokon. "Az emberek nagyon csalódottak voltak, hogy meglopták őket" Georgiában azáltal, hogy a voksok újraszámlálása előtt kihirdették a végeredményt Joe Biden javára.

Pennsylvaniában egy szövetségi bíró a héten leállíttatta a választási végeredmény hitelesítését, mert helyt adott a Trump-kampány ügyvédjei perkeresetének, amelyet Pennsylvania állam, a demokrata párti kormányzó, Tom Wolf, valamint a helyi törvényhozás ellen nyújtottak be. A jogászok érvelése szerint megsértették a helyi alkotmányt azzal, hogy engedélyezték a levélszavazást. A szövetségi bíró egy nappal a végeredmény hitelesítése és a kihirdetése után állíttatta le a hitelesítési folyamatot.

Georgiában egy jobboldali szervezet nevében nyújtott be perkeresetet Sidney Powell ügyvéd, aki választási csalásokra hivatkozva az eredmény érvénytelenítését kérte - írta az MTI.