Miután a felülvizsgált adat szerint májusban még 0,3 százalékos bővülést mutatott az amerikaiak személyes jövedelme, júniusban a 0,2 százalékos bővülést valószínűsítő elemzői várakozások ellenére nem változott.

Így egy immár tavaly szeptember óta tartó pozitív trend tört meg a nyár első hónapjában, miközben a megtakarítási ráta egyéves csúcsot ért el.  A megtakarítási ráta 6,4 százalékra, 725,9 milliárd dollárra emelkedett.

A munkanélküliség 26 éves csúcsközelben áll, és a fogyasztói költések - amerikai gazdaság szempontjából kulcs fontosságú - föllendülése nem is várható a fizetések bővülése előtt.

Ahogyan erre egyébként Ben Bernanke Fed-elnök is figyelmeztetett hétfői beszédében. A bérek és fizetések júniusban ugyancsak szeptember óta először mutattak csökkenést, ha nem is jelentős, 0,1 százalékos mértékűt.

Ami a költési adatokat illeti, az ugyancsak változatlanságot mutató adattal szemben itt 0,1 százalékos emelkedést várt a Bloomberg konszenzusa az előző havi felülvizsgált 0,1 százalékos bővülés után.
QP | Quality Placement