A Philadelphiai Fed májusi felmérésének eredményei szerint jelentősen romlottak a kilátások a feldolgozóiparban. A főindex értéke 8,5 pontról -5,8 pontra csökkent, ami jelentős meglepetést okozott, hiszen a különböző konszenzusok szerint az elemzők 8,8-10 pont körüli értékekre számítottak.

A bontás szerint az értékesítési és a munkaerőpiaci kilátásokat egyaránt rosszabbnak ítélték meg a felmérés résztvevői, mint egy hónappal korábban. Az új megrendelések alindexének értéke 2,7 pontról -1,2 pontra csökkent, és a foglalkoztatottsági alindex is negatív tartományba került.

Hasonlóan kedvezőtlen folyamatokat vetít előre a Conference Board leading indicatorsa. A tíz alindexből képzett mutató értéke 0,3 százalékról -0,1 százalékra csökkent, a várt 0,2 százalékkal szemben. Az alindexek közül négy olyan is volt, amelynek értéke alacsonyabb volt az egy hónappal korábbinál (márciusinál).

Ken Goldstein, a Conference Board vezető elemzője szerint igaz ugyan, hogy a növekedés lassul, de a hosszú távú kilátások továbbra is jók.