Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyolc hónapon belül először mutat csökkenést a kiskereskedelmi értékesítés májusban az USA-ban, meglepetésre 1,2 százalékkal estek vissza az eladások - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium adataira hivatkozva a Marketwatch. Az érték 2009 szeptembere óta a legnagyobb mértékű csökkenést mutatja az áprilisi várakozások feletti, 0,6 százalékos emelkedés után.

Leginkább a hardver eszközöket értékesítő áruházak, az autókereskedők, a benzinkutak, a bevásárlóközpontok és a ruházati üzletek eladásai mérséklődtek.


Az adat sokkal rosszabb lett, mint várták, a MarketWatch által megkérdezett elemzők 0,2 százalékos bővülésre számítottak az eladásokban.

A kiábrándító eredmények bizonyára annak a számlájára írhatók, hogy egyre többet hallani egy esetleges újabb recesszióról, miután rettentő gyenge munkaerőpiaci jelentést hoztak nyilvánosságra májusban a tengerentúlon.

Ugyanakkor a havi bázison mért visszaesésnek nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani szakértők szerint, mivel az eladási adat elég erős volt áprilisban. Az elmúlt három hónapban ugyanis 2,6 százalékkal több volt a kiskereskedők bevétele, mint a tavalyi év utolsó negyedévében. Ráadásul az eladások 6,9 százalékkal nőttek az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.