Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 115 ezren sztrájkoltak pénteken a brit királyi postánál - írta meg a Reuters. A megélhetési költségek és a rezsiszámlák összegeinek növekedése miatt a munkások magasabb fizetést követelnek, ráadásul a hírek szerint az infláció az év végéig elérheti a 13 százalékot. A Communication Workers Union szerint a postások sztrájkja a legnagyobb munkabeszüntetés az idei nyári hullám során.

Keményen fogunk harcolni a jól megérdemelt béremelését - mondta a szakszervezet főtitkára, Dave Ward a Sky Newsnak.

A postahivatal 5,5 százalékos fizetésemelést ajánlott fel a szakszervezet tagjainak, amely évek óta a legnagyobb mértékű emelés lenne. A szakszervezet szerint ez nem igaz, 2 százalékot ajánlottak, amelyet további feltételekkel 1,5 százalékkal toldanának meg.

Az évszázados hagyományokkal rendelkező brit posta elnézést kért a lakosságtól a levelek és csomagok fennakadásáért, és elmondták: hiába dolgoztak ki készenléti tervet, teljesen nem tudták pótolni a frontvonalban dolgozókat a sztrájk idejére.

A postások augusztus 31-ére, valamint szeptember 8-ára és 9-ére is sztrájkot hirdettek.

A postahivatal vezérigazgatója, Simon Thompson elmondta: változtatniuk kell, mert a posta már több csomagot kézbesít, mint levelet, és a csomagküldő cégek között nagy a verseny. Thompson azt is elmondta: szeretnének többet fizetni az alkalmazottaiknak.