Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi Poznanban kitalálták, hogyan lehet vásárolni a kereskedelmi tilalom alá eső vasárnapokon is - adta hírül a wprost.pl. Olyan piacot hoztak létre, ahol a vásárlók az üzletekben tetszésükre válogathatnak és vehetnek bármit - kiszolgálás nélkül.

A Bio Family hálózat ötlete eredetileg onnan ered, hogy lehetővé akarták tenni a záróra utáni vásárlást. Ezért a lánc tulajdonosa, a Bio Market Polska Poznanban kialakított egy ilyen piacot. Ebben a rendes nyitvatartási órákban dolgoznak a bolt alkalmazottak, de zárás után és a kereskedelmi tilalom alá eső vasárnapokon, illetve az ünnepnapokon nem. A cég szerint üzletük az egyetlen állandóan nyitva tartó, teljesen önkiszolgáló bolt Európában.

Elektronikus kunsztok

Amikor nincsenek eladók, a vásárlók egy különleges belépőkártya segítségével szerezhetik be, amire szükségük van. Ehhez úgy juthatnak hozzá, hogy amikor a bolt teljes személyzettel működik, kitöltenek egy kérdőívet. A vásárlás befejeztével az önműködő pénztárnál kizárólag ezzel vagy okos telefonnal fizethetnek.

Felmerülhet a kérdés, milyen biztonsági rendszer véd a lopások ellen. A szóvivője azt mondta: megvannak azok a módszereik, amelyekkel ki tudják szűrni ezeket az eseteket. A Bio Market Polska az év végéig teszteli a nem tipikus bolt működését Poznanban, és a tapasztalatok alapján léphet tovább. A vállalat Wroclawban és Swarzedzben is rendelkezik boltokkal.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu