"Megtaláltam a tökéletes nyári munkát! És ha egy életre elkötelezem magam, az segíthet garantálni egy lakható bolygót a következő generációk számára" - mondta Downey, a non-profit Footprint Coalition alapítója. – Nem akarok dicsekedni, de azt hiszem, 001. számú civil alkalmazott vagyok."

 

Ezzel a felütéssel kezdődik Robert Downey Jr. új munkája, akit az amerikai energetikai minisztérium (DOE) vett fel arra a feladatra, hogy toborozzon klímahősöket. A hírt maga a minisztérium közölte.  A színész, producer és kímavédő Jennifer M. Granholmhoz , az Egyesült Államok energiaügyi miniszteréhez szegődik, hogy a Clean Energy Corps-nál (Tiszta Energia Hadtestnél) kitalálják, illetve megtalálják azokat az embereket, projekteket és megoldásokat, amire Biden elnök 62 milliárd dollár különített el.

A Tiszta Energia Hadtest a közlemény szerint elhivatott egyénekből álló csapat, akik eltökéltek, hogy tudásukat és know-how-jukat használják a bolygó megmentésére. Vagyis: „olyan embereket keres, akik nagyjából mindenben segítenek nekünk” - az energiaszektor szén-dioxid-mentessé tételében 2035-ig, és a gazdaság dekarbonizálásában 2050-re.

A közlemény olyannyira nem kamu, hogy Jennifer M. Granholm valóban klímaszakértőket toboroz. Bárki, aki szeretne csatlakozni a Clean Energy Corpshoz, itt megteheti.