Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mintegy 57,5 millió eurót oszt szét Olaszország azok között a hajótársaságok között, akiket hátrányosan érintett a legnagyobb hajókra vonatkozó tilalom. A teherhajók- és a terminálüzemeltető szintén 30 millió eurós, illetve 27,5 millió eurós kártérítést kapnak - írja a Travel Pulse.

Az olasz kormány még nyáron döntött arról, hogy kitiltja a tengerjáró hajókat a velencei lagúnából, hogy megvédje a térség ökoszisztémáját, kulturális örökségét. A lépéssel többévnyi tétovázásra tettek pontot, a lakosok és a kulturális intézmények követeléseit a turizmus érdekei elé helyezve.

Arról korábban a Napi.hu is beszámolt, hogy a kormány azt követően hozta meg a döntést, hogy az ENSZ Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) kilátásba helyezte, veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítja Velencét illetékes testülete júliusi tanácskozásán.

A tilalom augusztus elsején lép életbe, és a több mint 25 ezer tonnás hajókra érvényes, amelyek nem hajózhatnak be a Szent Márk térhez vezető Giudecca-csatornába.

A tilalom kritikusai rámutatnak, hogy a nagy hajók új területe, a margherai ipari kikötő technikailag még mindig a velencei lagúnán belül van. Marghera infrastruktúrája még épül, és a kisebb sétahajók áthaladhatnak a Szent Márk és a Giudecca csatornákon.