Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elérte a 383 ezret azoknak a külföldieknek a száma, akik április elejéig lengyelországi tartózkodási engedélyért folyamodtak. Ez 11 ezerrel több, mint az év kezdetén, többségük ukrán állampolgár - írta a Rzeczpospolita.

Az év első negyedében 186,5 ezer ukrán vendégmunkás kapott érvényes tartózkodási engedélyt, ez 7,6 ezerrel több, mint az év elején. A legtöbb külföldi a munkával kapcsolatban kap ideiglenes tartózkodási engedélyt, idén ez az ügyek 72 százalékában volt így. Emellett családi okokból vagy tanulási célból akarnak a lengyeleknél maradni az ott tartózkodó külföldiek.

Az ukránok után a legnagyobb csoportot a beloruszok alkotják, számuk az első negyedévben 215 ezerre nőtt, ez 1300-zal több, mint januárban. A harmadik helyen a grúzok állnak, akik közül 3400-an legálisan tartózkodnak Lengyelországban. Utánuk jönnek az indiaiak: 9100 Indiából érkezett embernek van ideiglenes tartózkodási engedélye a lengyeleknél.

Az említett 383 ezer külföldi csak a kisebb része a Lengyelországban hosszabb ideje tartózkodó külföldieknek, ez a statisztikai adat ugyanis nem mutatja azokat, akik érvényes vízummal tartózkodnak az országban.