Az eredményeket kételkedés fogadta, abban azonban nincs vita, hogy további vizsgálatokra lesz szükség, addig is fogyasszunk minél kevesebb túlfeldolgozott élelmiszert - olvasható a 444.hu cikkében, melyet a BBC alapján írtak. Vagyis kerüljük a csomagolt, előgyártott kenyereket, chipseket, sajnos a csokik, a cukros üdítők, a fasírtok és nuggetsek, a zacskós levesek és tészták is a listán sorakoznak.
Az étrend és a rák kialakulása közötti összefüggés felismerése nem újkeletű, a WHO a feldolgozott húsoktól óv, az elhízás pedig a dohányzás után a második legkomolyabb rákkockázati tényező. Túlaggódni azonban nem érdemes a dolgot, ha eszünk is veszélyesnek titulált élelmiszert, fontos, hogy zöldségeket, gyümölcsöket és rostokat is minél többet fogyasszunk.
További részletek itt.
Képünk forrása: Shutterstock
Legolvasottabb

Látványos változás jön a boltokban május 28-tól

EU-jóslat: az év második felében kapják a nyakukba a magyarok a feketelevest
Putyin dühös, kezébe vette a dolgokat

Megfordult a forint
Németország borítja az uniós olajembargót, külön tiltást vezetnek be

Hiába a nagy ugrás, többen is megelőzték Magyarországot

Történelmet írt a magyarországi gázolajár

Putyin válaszolt Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmére
