Úgy tűnik, az orosz turistákat nem tántorította el Kína meglátogatásától az új influenzaszerű járvány, ami a napokban tört ki - derül ki a Moscow Times cikkéből. Az utazási irodák arról tájékoztatták a TASZSZ állami hírügynökséget, hogy nem tapasztalnak lemondásokat az ügy miatt. Az sem zavarja az utazni vágyókat, hogy a moszkvai egészségügyi minisztérium "biológiai veszély" figyelmeztetést adott ki Kínára vonatkozóan.

A Vuhan városának halpiacáról kiindult járvány megrázta a globális pénzpiacokat, ám leperget azokról az orosz turistákról, akik a Kína déli partja előtt fekvő Hajnan szigetére akarnak menekülni a dermesztő orosz tél elől. A trópusi jellegű éghajlatnak köszönhetően a januári középhőmérséklet a szigeten 10-15 Celsius-fok. Tény, hogy ez a terület 1500 kilométerre van a járvány epicentrumától.

Egyetlen lemondás sem érkezett hozzánk - írta a Tez Tour, a legnagyobb Oroszországi utazási ügynökség közleményében. Sőt a legtöbben az új utazási lehetőségekről érdeklődnek. A hajnani foglalások zavartalanul folytatódnak. Hasonlóról számolt be a legrégebbi orosz ügynökség, az Inturiszt, amely szerint a kínai tengerparti utazások iránt érdeklődés stabil.

Eközben az illetése egészségügyi hatóság, a Roszpotrebnadzor Oroszország határain megerősítette az egészségügyi ellenőrzéseket. Az orosz biztonsági szolgálat, az FSB adatai szerint 2019 januárja és szeptembere között összesen 655 ezer orosz turista látogatott Kínába.