Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A piaci elemzők szeptemberről októberre a kiskereskedelem 0,5 százalékos növekedését várták, de az eladások havi szinten 0,8 százalékkal csökkentek. A pontosított adatok szerint szeptemberben 0,2 százalékos csökkenés volt.

A német központi statisztikai hivatal pénteki adatai szerint éves bázison 0,2 százalékkal estek vissza a német kiskereskedelmi eladások októberben a szeptemberi 0,3 százalékos növekedés után. Az elemzők 1,3 százalékos éves bővülést vártak.

Az élelmiszerek kiskereskedelmi eladásai éves szinten 2,8 százalékkal csökkentek, a nem élelmiszeripari termékek között 1,5 százalékos volt a visszaesés. Összességében a kiskereskedelmi eladások volumene 2012 decembere óta nem volt ilyen alacsony.

Piaci elemzők szerint óvatosan kell kezelni a pénteki adatokat. Bár a csökkenés váratlan volt, könnyen lehetséges, hogy később pontosít rajta a statisztikai hivatal. Figyelembe kell venni, hogy a kiskereskedelmi eladások csak a lakossági fogyasztás negyedét adják. Szintén fontos, hogy ha 2013 első 10 hónapját vizsgálják, akkor éves szinten 0,2 százalékot nőttek az eladások, tehát nem minden reménytelen.