A UKIP nevű euroszkeptikus, brit nacionalista párt korábbi vezetője, Nigel Farage országjáró körútba kezd. A politikus, aki az Egyesült Királyság uniós kilépése mellett volt, de jelenleg is Európai Parlamentben képviselő, úgy érzi, hogy a Theresa May miniszterelnök vezette londoni kormány elárulta a brexit ügyét, mert olyan kilépési javaslatokról tárgyal, amelyek az EU szabályozás megőrzésére vonatkozó passzusokat is tartalmaz.

Farage - aki aznap lemondott a UKIP vezetéséről, hogy marginális különbséggel, de a távozáspártiak nyerték a brit népszavazást - azt mondja, hogy kampányútra indul. A célja pedig az, hogy kitaposson egy valódi brexitet Westminsterből - írja a BBC.

Attól sem zárkózott el a Daily Mailnek írt cikkében, hogy beálljon egy második brexit népszavazásba, amelyben az emberek eldönthetnék, hogy a kormány által kialkudott végső megállapodást elfogadják-e.

A brexit-tárgyalások egyelőre nem állnak jól, ugyanis May kormányának több tagja felállt az elmúlt időszakban, mert úgy érzik, a kormány nem jó irányba halad a kilépési tárgyalásokon. Lemondott Boris Johnson külügyminiszter és David Davis brexitügyi tárcavezető is.

A fotó forrása: AFP photo/Frederick Florin.