Az információk egy titkos jelentésről beszámoló magas rangú tisztviselőktől származnak. Egyikük a hírszerzés igazgatói hivatalának tisztje, másikuk a légierő nyugalmazott magas rangú munkatársa, míg a harmadik forrás a Védelmi Hírszerző Ügynökség embere - írja a hvg.hu.

„Putyin még mindig erős, de a hatalma már nem abszolút” – mondta egyikük, ennek kapcsán viszont egyre többen számítanak arra a Kremlben, hogy hatalma véget érhet. Arra ugyanakkor figyelmeztettek, hogy az orosz vezető elszigeteltsége megnehezíti az amerikai hírszerzés számára Putyin státuszának és helyzetének pontos felmérését.

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, Christopher Steele egykori kém, aki a brit titkosszolgálat orosz alegységének volt vezetője is azt mondta, hogy Putyin beteg, s éjjel-nappal orvosi ellátásra szorul.

Az orosz vezető egészségi állapota folyamatosan téma a nemzetközi sajtóban, egyes hírek szerint szteroidos kezelés alatt áll, miközben egyéb betegségek is gyötrik. Más beszámolók szerint Putyin Parkinson-kórban vagy korai stádiumú demenciában szenved.