A norvég Volkswagen importőr, a Moller Mobility Group úgy döntött, hogy 2024. január 1-jétől csak elektromos autókat importál, és nem csak a belsőégésű motoros járműveket, de a konnektorról tölthető hibridek értékesítését is megszünteti. Ha ez sikerül a Mollernek, akkor ez azt jelentené - adta hírül az Electrive, hogy a VW két évvel korábban mond búcsút Norvégiában a belsőégésű motoroknak, mint azt a norvég kormány megköveteli.

Az oslói kabinet korábban olyan rendelkezést adott ki, mely szerint Norvégiában 2025 végétől minden új regisztráció csak és kizárólag tisztán elektromos meghajtású autóra adható ki. Nem mintha ezt egyébként lehetetlennek látszódna elérni, mivel tavaly - a Tesla mögött - már a második helyen állt a VW, miközben Norvégiában 2021-ben az eladott új autók 65 százaléka már teljesen elektromos volt (további 22 százalék pedig tölthető hibrid)

Ami az új regisztrációkat illeti: a VW 8500 újonnan regisztrált személygépkocsijából valamivel több mint 6900 volt full elektromos; túlnyomórészt (több mint 5400 darab) a VW ID.4  modell.