Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Volodimir Zelenszkij urtán államfő kénytelen volt kórházba vonulni, miután ledöntötte a lábáról a koronavírus-fertőzés - tudósított a Poiticio. A héten pozitív lett a koronavírustesztje, amit követően kórházi karanténba került Kijevben, ahol irodaként is használható, önálló szobában helyezték el. Egyelőre nem fogadhat senkit személyesen.

Korábban Boris Johnson brit miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök kényszerült kárházi ápolást igénybe venni koronavírus-betegség miatt, az előbbi lélegeztető gépre is került. Zelenszkij jó hangulatban fogadta lebetegedését, arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy 37,5 fokos láza (hőemelkedése) van, és azt kívánta országa népének, hogy nekik csupán 36,6 legyen.

Más ukrán politikusok is megfertőződtek az átkozott vírussal. Dmitro Razumkov, a törvényhozás elnöke és Zelenszkij kabinetfőnöke nagyjából vele egy időben produkált pozitív tesztet. Ugyanabba a kórházba kerültek, mint az államfő. A ukrán parlament a héten kezdeményezett teljes karantént a hétvégére abban a reményben, hogy ezzel elkerülhetik a gazdaság lezárását.