Slawomir Walesa, a legendás szakszervezeti vezér és volt lengyel államfő Lech Walesa fia egy lapinterjúban kijelentette, hogy az apja miatt nem tud állást vállalni - írta az onet.pl. Szerinte ez azt jelenti, hogy Lech Walesa fiának lenni jelenthet jót és rosszat is. Ezzel arra célozhatott a nyolcgyermekes Walesa másik fia, Przemyslaw, az előző hivatali időben európai parlamenti képviselő volt.

"Az én esetemben inkább hátrányok származnak ebből." Az informatikus Slawomir azt tapasztalja, hogy a neve miatt nem talál állást. Már több interjún is részt vett, amelyek nagyon jól sikerültek, és egész addig a felvétele mellett döntöttek, amíg a neve szóba nem került. Amikor kiderül, ki az apja, vége a beszélgetésnek, a neve nemhogy nem segít, hanem hátráltatja. Már bármilyen állást elvállalna, akár a legalacsonyabb rendűt is.

Lech Walesa áprilisban azt mondta, hogy ő maga is állást keres, és egy ajánlatot kapott is, mégpedig az élesen kritikus hangú, humorral fűszerezett napilaptól, a Nem-től. A nyugdíjas politikus olyan portálon keres munkát, amelyet az 50 év felettieknek szánnak  – fizetés megállapodás szerint. A koronavírus-járvány ugyanis nagy veszteséget okozott anyagilag neki. Walesa tavaly ősszel arról beszélt, hogy csődbe ment, mert pénzét szétosztogatta és nem gyűjtögetett. A legjobban eredeti szakmájában villanyszerelőként érzi magát.