Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Weber szerint a néppárt világos és határozott döntést hozott, amikor felfüggesztette a magyar párt tagságát. A döntés üzenete: nem Orbán Viktor magyar kormányfő fogja meghatározni a pártcsalád politikai irányvonalát és jövőjét, hanem az EPP hangadó személyiségei, akik közé - Angela Merkel mellett - önmagát is sorolja - írta a napilap.

A frakcióvezető hosszan beszélt a CEU budapesti működésének "megmentésére" kidolgozott tervéről, amely magas színvonalú együttműködést irányoz elő a Közép-európai Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és az amerikai Stanford Egyetem között.

Lépésről lépésre kell haladni. Ha egy-két héten vagy hónapon belül nem sikerül előrelépni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Herman van Rompuy, a független értékelő bizottság elnöke helyére fogja tenni a dolgokat. A Fidesz kizárásának a lehetősége az asztalon van, efelől senkinek ne legyen kétsége - fogalmazott Weber.

Kifúrták Dzurindát

Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering mellett a negyedik lett volna az Európai Néppárt magyarországi helyzetet vizsgáló bölcsek tanácsában, de a Fidesz megfúrta - árulta el Mikulas Dzurinda a Dennik'N-nek adott interjújában. A néppárt Wilfried Martens nevét viselő háttérintézetét igazgató volt szlovák kormányfő szerint a magyar kormánypárt azzal az indokkal túrta ki, hogy a tanácsban nem akarnak szlovákot - számolt be a hírről a 444.hu.

Szavai szerint nem a személyét nem látták megfelelőnek, hanem bárkiét, aki Szlovákia állampolgára.