Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre nem támogatja az oltási útlevél megkövetelését az utazásokhoz, egyrészt a bizonytalanság miatt azzal kapcsolatban, hogy az oltás véd-e a vírus terjesztése ellen, másrészt pedig méltányossági okokból - közölte kedden Genfben az ENSZ egészségügyi szervezetének szóvivője az Infostart beszámolója szerint.

"Mi a WHO nevében jelenleg annyit mondhatunk, hogy nem tekintenénk az oltási útlevelet kötelezőnek egy országba való belépéshez, illetve az onnan történő kilépéshez, mert nem vagyunk a jelenlegi szakaszban bizonyosak abban, hogy a vakcina megakadályozza-e vírus terjesztését" - jelentette ki Margaret Harris.

"Ezen túl vannak más kérdések is, így az azokkal szembeni hátrányos megkülönböztetés, akik valamilyen okból nem juthattak védőoltáshoz" - tette hozzá a szóvivő egy ENSZ-sajtóértekezleten.

A WHO jelenleg a kínai Sinopharm és a Sinovac gyógyszergyárak koronavírus elleni védőoltását vizsgálja
abból a célból, hogy április végén potenciálisan felvehessék a sürgősségi alkalmazásra hitelesített vakcinák listájára - jegyezte meg a szóvivő.

Közben Dánia megnyitotta a koronaútlevél (coronapas) igénylésére szolgáló rendszert kedden, ezzel Európában az elsők között vezeti be a Covid-védettséget bizonyító igazolványt – írja az Euronews.

Az intézkedés célja, hogy segítség a gazdasági élet fellendülését, a nem alapvető fontosságú üzletek és szolgáltatások újranyitását.